25 Şubat 2025 13:12
/
Güncelleme: 13:38

Osmaniye Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği: ‘İsteğimiz sadaka değil, alın terimiz’

Maraş- Osmaniye Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği, yıllardır mağduriyetlerinin giderilmediğini belirterek talepleri için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Biz kimseden sadaka istemiyoruz. Çocukluğumuzun alın terimizi istiyoruz” dedi.

Osmaniye Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yanında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Hatay Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği, Kahramanmaraş Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği katıldı. 

Osmaniye Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Kadir Güvercin yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Biz 99 yılı öncesinde staj ve çıraklı yapmış, gariban evlatlarıyız. Zamanında bizi meslek liselerine gönderdiler. Bizi o günün şartlarında hem çalıştırdılar hem bize devlet dedi ki 'tamam siz çalışıyorsunuz size sigorta kartı da verelim' dediler. 'Siz zamanı geldiğinde yaşıtlarınızdan daha erken emekli olacaksınız' dediler. Ama bugüne gelindiği zaman bizim yapılan sigortalarımızın hiçbir işe yaramadığını anlıyoruz ve bugün emekli olamıyoruz”

“Adalet” istediklerini söyleten Güvercin, “Biz kimseden sadaka istemiyoruz. Biz sadece çocuk yaşta döktüğümüz alın terimizi istiyoruz” dedi. (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

Toplu sözleşme sürecinde olan kamu işçilerinin, Türk-İş ve Hak-İş yöneticilerinin üzerinde anlaştığı sözleşme taslağının kendilerinden gizlenmesine tepkisi büyüyor. Bu hafta hükümete sunulması beklenen taslağın onayları alınmadan masaya konmamasını isteyen işçiler, “Biz mücadele etmezsek sözleşmenin sonu belli” diyor.

72 bin 88 TL: Türk-İş’in yoksulluk sınırı

30 bin TL: Kamuda ortalama ücret

58 bin 200 TL: Türk-İş ve Hak-İş’in istediği zamlı ücret

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et